אילו רק יכולתי לעלות את כמות הפניות / רכישות דרך האתר . נראה לי שכמות הפניות שאני מקבל היא ממש נמוכה. נשמע לכם מוכר? זאת שאלה קלאסית שמעניינת את רוב בעלי האתרים. בפוסט הזה אני רוצה להסביר ולהביא דוגמא – איך לשפר את אחוז ההמרה.
לפני הכל – מה זה אחוז המרה?
% המרה מקובל לחשב באופן הבא: כמות גולשים / כמות ביצוע פעולות יעד ( פניות / רכישות ) = אחוז המרה. למשל, יש לי באתר 3000 כניסות בחודש ואני מקבל 30 פניות בחודש, ממוצע פנייה ביום, הרי אחוז ההמרה שלי הוא 3000%30 = 1%.
האמת היא שהמדד הזה הוא לא מדויק ולכך מספר סיבות.
1. כפי שמסביר אותה באופן מעולה אבינש קאושיק בראיון ב-mixergy.com, ראיון עם אבינש קאושיק פורסם באתר זה בעבר. שווה לראות מי שטרם ראה… :), והסיבה היא: שכ-35% ואולי אף הרבה פחות מזה מן הגולשים מגיעים לאתר עם איזה שהוא רצון ליצור פנייה. 65% מן הגולשים ויותר יגיעו לאתרכם מסיבות אחרות, כגון: למצוא מידע, לקרוא חדשה, לבדוק מחירים, לקרוא תגובות ועוד…
2. כניסות – זה לא שווה – מבקרים. זאת אומרת מי שיוצר את הפנייה בסופו של דבר הוא אדם מסויים, האדם הזה יכול להיכנס לאתרכם 5, 10 או אפילו 20 פעמים לפני שהוא יוצר את הפנייה. לכן הרבה יותר נכון יהיה לחשב את אחוז ההמרה בנוסחה: כמות מבקרים % כמות פניות, ולא כמות כניסות % כמות פניות.
3. סוג המוצר או השירות אותו מציעים. סוג המוצר או השירות קובע את אופן התנהגות הגולש לפני שהוא משאיר את הפנייה, כלומר יש השפעה על התחום בו אתם פועלים ובוודאי לסוג הלקוחות אתם פונים. למשל, אם האת שלכם מוכר מכוניות יוקרה שעולות עשרות אלפי דולרים או שהאתר שלכם מציע שירותי אינסטלציה, אופן התנהגות הגולש תהיה שונה לחלוטין ובוודאי גם אחוזי המרה יהיו שונים.
אז מה אפשר לשפר?
- המבקרים – סוג המבקרים ישפיע על % ההמרה שלכם. שימו לב, לא כמות המבקרים, למרות שלכמות המבקרים תהיה השפעה על כמות הפניות אך לא על היחס.
- הצעה – לאופן בו אתם מציעים את השירות או המוצר תהיה השפעה על % ההמרה. אני חושב שזה די ברור, אם ההצעה תופיע בצורה בולטת ומשכנעת סביר שיותר גולשים ישתכנעו להשאיר את פרטיהם ליצירת הקשר.
- הבנת אופן התנהגות הגולש בשוק – כפי שציינתי קודם לכן, חשוב להבין את האופן בו הגולש מבצע פנייה או הרכישה ולהתאים את ההצעה ואת אופן יצירת הפנייה בהתאם.
- טופס – וודאי שתקינות הטופס תשפיע על % ההמרה, אך גם מעבר לכך, מספר השדות המוםיעים בטופס, סוג המידע שאתם מבקשים לקבל מן הגולש, כמה הטופס מזמין ונוח לשימוש, לכל אלה גם תהיה השפעה על % ההמרה.
- Goal Funnel – את נושא תעלת היעד אני משייך גם לטופס, כמו בסעיף הקודם נוחות, קלות וצימצום במספר השדות הנדרשים למילוי תעלה את % ההמרה. תעלות היעד קיימות בעיקר בחנויות, כלומר במקום בו מתבצעות רכישות באתר.
אם שכחתי משהו או לדעתך יש עוד פרמטרים נוספים המשפיעים על אחוז ההמרה, אשמח אם תשתף אותנו בתגובות 🙂
אז מה עם האתר שלנו?
אם אתה גולש חדש באתר, אז בחרתי ב-3 אתרים ולהם אני נותן את שירותי ניתוח אתרים ללא תשלום ובתמורה לכך מאפשרים לנו בעלי האתר להיות צופים פעילים ולצפות בתהליך ניתוח האתר שלהם. והאתר שלנו הוא huna.co.il, אפשר למצוא מידע נוסף על האתר והתהליך עד כה בפוסטים הבאים:
למעשה בפוסטים הקודמים היכרנו מעט את האתר ושאלנו שאלות שמעניינות אותנו לגבי האתר. לאחר מכן יצרנו תוכנית ראשונית. בפוסט הזה אני רוצה להתחיל לענות על השאלות.
מי המבקרים באתר? – זוכרים זה אחד משני הפרמטרים בנוסחת % ההמרה. חשוב לענות על שאלה זו על מנת שנוכל להבין: מה הן קבוצות הגולשים באתר? מה המחנה המשותף בקבוצות? מה המטרות שלהם ואיך נוכל לבדוק שהגולשים מילאו את מטרות הביקור באתר?
את הגולשים בחרו בעלי האתר לחלק ל-3 קבוצות:
1. סקרנים ומתענייני תוכן – בד”כ לא משתתפים בסדנאות
2. מחפשים – פתרונות/סדנאות/תהליכים וכדו’
3. מכווני מטרה – מכירים את השיטה
הייתי מחלק את הגולשים לקבוצות הבאות:
- כאלה ששמעו על קריסטינה, הם מכירים את הסדנא. כלומר או הופנו על ידי החברים או דיברו עם קריסטינה והופנו למילוי הפרטים האתר.
- כאלה שרוצים ומוכנים לעשות שינוי בחיים שלהם, אבל רוצים לבדוק מה האפשרויות שלהם. אילו סדנאות יש ומה זה אומר?
- כאלה שחושבים לעשות שינוי בחיים, מחפשים תוכן. כלומר אינם מכירים מישהו יכול להמליץ להם על סדנא או מורה מסויים. אז הם באופן עצמאי בודקים וקוראים ומסתכלים.
- כאלה שכבר עשו סדנא אצל קריסטינה ורוצים לשמור על קשר ולקרוא מאמרים חדשים או לקבל תוכן איכותי ומעניין על מנת להמשיך ולפעול למען השינוי.
- כאלה שהגיעו לאתר בטעות, מה שהם חיפשו אינו תואם למה שמצאו באתר, למשל קוראים אנגלית אשר הגיעו לאתר וכ”ו…
- אחר