אחד הדברים שתסכלו אותי מאוד בגוגל אנליטיקס הוא אי היכולת לחזור לאותו דו”ח בלחיצת כפתור. אם יצרתי דו”ח מותאם אישית – הכל טוב ויפה, אפשר לשמור אותו ואחר כך לחזור אליו כל פעם שארצה לבדוק את הנתונים. אבל אם מדובר בדו”ח סטנדרטי שעשיתי בו כמה שינויים, לא היתה אפשרות שמירה.
אם אתם משתמשים בגוגל אנליטיקס לעתים רחוקות וגם אז בעיקר כדי לבדוק כמות הכניסות לאתר ובאונס רייט, אתם כנראה שואלים עכשיו “אם זה דו”ח סטנדרטי שקיים במערכת, למה צריך לשמור אותו?”
אבל אם אתם משתמשים בתוכנה הזו קצת יותר לעומק, אתם יודעים בדיוק למה אני מתכוון.
ישנם כ-70 דוחות סטנדרטיים בגוגל אנליטיקס, המסודרים ב-5 משפחות.
אמנם לא מזמן הושקה הגרסה העברית של התוכנה שעוזרת להתמצא בתוך ים הדוחות הזה, אך בכל זאת, לעתים קרובות, כאשר רוצים לראות נתון מסוים או, חס וחלילה, להשוות בין נתונים, לא תדעו באופן מיידי באיזה דו”ח להשתמש ואיפה בדיוק הוא נמצא. שלא לדבר על פילוח, סינון, אופן תצורה של הדו”ח, הגדרות ותוספות שונות שניתן להפעיל כמעט על כל דו”ח כדי לראות נתונים ספציפיים ולהסיק מסקנות.
תצטרכו לחפש, לשאול, לקרוא ולנסות.
לבסוף אתם מגיעים לדו”ח המיוחל ועל פניכם חיוך גאה והרגשה שכרגע עשיתם גילוי מדעי.
ומה אתם חושבים, בפעם הבאה שתחזרו לתוכנה ותרצו לצפות שוב בדו”ח המגניב הזה, למרות כל הדרך שעברתם אז, האם תזכרו איך להגיע שוב אל אותו הדו”ח?
אין סיכוי!
ועכשיו החדשות הטובות.
ממש לאחרונה, הופיע בסרגל הכלים של הדו”ח כפתור קטן נוסף, מסומן ב”ביטא” כתום – “קיצור דרך”.
למשתמשים בגרסה באנגלית זה יראה כך:
לחיצה על הכפתור הזה, פותחת חלון בו ניתן להכניס שם לקיצור הדרך.
התוכנה תזכור גם את מיקום הדו”ח וגם את כל ההגדרות שעשיתם לדו”ח הזה. איזה כיף 🙂
זהו! אין יותר לשבור את הראש ולנסות להיזכר – “איך לעזעזל הגעתי אל הדו”ח ההוא פעם..” או להתחיל לחפור שוב באינטרנט.
מעכשיו קיצור הדרך לדו”ח ישמר תחת כרטיסיית “דף הבית”
האמת היא שלא הצגתי את כל התמונה המלאה, אני מודה. אם מדובר בדו”ח חשוב שתרצו להשתמש בו באופן קבוע, יש עוד דרך לשמור אותו. אני מדבר על לוחות בקרה.
עם זאת, לא כולם משתמשים בלוחות בקרה ולא כל דו”ח צריך להיכנס לאיזשהו לוח. לכן, פונקציית קיצור הדרך היא בהחלט שימושית וכשמה כן היא, מקצרת תהליכים.