ב-90% מהאתרים יש שגיאות בהגדרת גוגל אנליטיקס שלא מאפשרות לקבל נתונים מהימנים וכתוצאה מכך, מונעות מבעלי האתר או המשווקים לייעל את עבודת השיווק או בכלל להבין את תוצאות הפעילות.
במאמר הזה אני רוצה לתת לך את רשימת הפעולות שאנחנו עושים כדי לוודא שהנתונים שמתקבלים מספקים ותקינים.
על מה אתה מדבר?!
אני בטוח שהמצב הבא מוכר לכם: אתם יוצאים מגדריכם כדי להביא תוצאות ללקוח אבל הוא מצידו לא ממש מרוצה ולא מעריך את כל מה שעשיתם בשבילו.
לעתים קשה מאוד להסביר לבעל העסק מה בדיוק נעשה כיוון שרוב בעלי העסקים הם לא אנשים “דיגיטליים” ולא כל כך שוחים במושגים.
לפעמים לכם נראה שהכל עובד טוב ואז פתאום, אולי בגלל איזו ירידה לא ברורה או אפילו סתם כך, הלקוח מתחיל להגיד ש”לא באמת ראיתי תועלת משמעותית מהפעילות” ו”ציפיתי לתוצאות אחרות” וכדומה.
זה מעצבן ומתסכל. זה אפילו מרתיח!
תתפלאו, אבל גוגל אנליטיקס יכול לעזור לכם להימנע ממצבים כאלה.
איך אנליטיקס קשור לזה?
אם תשכילו לסכם עם בעל העסק מראש על המדדים החשובים בעסק שלו ולוודא שהמעקב תקין, תקבלו לקוח מרוצה לאורך זמן ותימנעו מאי נעימות, ויכוחים והפסדים של כסף!
בנוסף, יהיה לכם ביד כלי שיעזור לכם לייעל ולשפר את העבודה שלכם באופן משמעותי, מה שאומר התמקצעות והתקדמות של העסק שלכם.
בקיצור, אל תסכימו להפעיל קמפיין ללא מעקב תקין!
איך לוודא שהמעקב על הקמפיין הוא טוב ותקין?
החכמים בטח ישאלו : מה זאת אומרת טוב? מי בדיוק קובע מה זה טוב? – שאלה מצויינת!
מתוך הניסיון שלי, ב”מעקב טוב” אנחנו רוצים לוודא שני דברים: אחד, שכל הנתונים הנדרשים נאספים ואנחנו לא מפספסים שום דבר קריטי והשני הוא שהנתונים האלה נאספים באופן תקין. כלומר הם מדוייקים.
הפעלת אנליטיקס
כאשר פותחים חשבון גוגל אנליטיקס הינכם נדרשים להוסיף כמה שורות של קוד בדפי האתר על מנת להפעיל את המעקב.אפשר ומומלץ לעשות התאמות בקוד הזה.
אנחנו, למשל, נוהגים לשנות את ההגדרה הבסיסית של גוגל אנליטיקס לאחוז הנטישה (bounce rate).
בקוד הזה חשוב לשים לב לסוגיות כמו מעבר בין דומיינים, התייחסות לקוד אנליטיקס אחר אם קיים עוד קוד אנליטיקס בדף וכן הלאה. התאמות אלו נעשות פעם אחת, אבל שגיאות בהם יניבו שגיאות בנתונים כל הזמן. לכן חשוב מאוד פעם אחת לוודא שהקוד אכן תקין ומופיע באופן קבוע בכל דף חדש שיוצרים.
הנה כמה מאמרים וסרטונים שמסבירים איך להטמיע את הקוד הבסיסי של גוגל אנליטיקס:
הנחיות הטמעת גוגל אנליטיקס דרך טאג מנאג’ר של גוגל
איך לוודא שקוד האנליטיקס הותקן נכון
מה מטרות הקמפיין ואיך מודדים את זה?
עזבו בשלב הראשון את כל האירועים המיוחדים שבא לכם או אפשר להגדיר. תוודאו שהמדדים הראשיים שלכם מדווחים ומוגדרים. כלומר, שהיעדים של הקמפיין ברורים לכם ומוגדרים בגוגל אנליטיקס.
לדוגמא, אם יש לכם דף נחיתה שהמטרה שלו לרשום לסדרת מיילים שבה אתם מוכרים לנרשם קורס דיגיטלי, הרי שההרשמה לתפוצה והרכישה אלה הם המטרות של הקמפיין ולכן גם המדדים הראשיים שלו.
למי שרוצה קצת ללכלך את הידיים, כך עושים את זה:
הגדרת מעקב אחר פעילות מסחרית בעזרת טאג מנאג’ר
סכמו על מקור מידע אמין ועל האופן בו מעריכים את התוצאות
מערכות פרסום שונות, מייל, פייסבוק, גוגל נותנות מידע חלקי בלבד ואין מקום אחד שמחבר את כולם.
כל מערכת פרסום מדווחת שונה ומגדירה המרה באופן שונה. בקיצור, בלאגן.
לכן, אנחנו רוצים להיות מסוגלים להבין איזה מאמץ הביא תועלת ואיזה לא. ורצוי שנוכל להבין את זה ממש מהר, הרי אנחנו לא רוצים לבזב את הזמן שלנו ואת הכסף של הלקוח. אנחנו חייבים לספר לגוגל אנליטיקס מאיפה הגולש הגיע או, בשפה המקצועית – לתייג את הקישורים.
אתם צריכים לקבוע ביחד עם בעל העסק את שיטת התיוג, כלומר: איזה מידע מדווחים, ואיך.
גם כאן, אין סטנדרט אחיד, אבל כדאי לשמור על כמה עקרונות. חשוב ששיטת התיוג תישמר לאורך זמן ושהגורמים השונים או המפרסמים השונים ישמרו עליה גם. מה שאומר שהיא צריכה להיות פשוטה ומובנת לכולם.
“תיוג” – מה זה בדיוק אומר ואיך עושים את זה:
כלי תיוג למודעות פייסבוק בפאוור אדיטור( חינם )
איך לחבר אנליטיקס וגוגל אדוורדס?
תוסף כרום לתיוג של אסף טראפיקנט
אם עדיין לא בחרת בשיטת תיוג הנה “שיטת התיוג של נתן“
source = שם האתר או הספק של התנועה. אם אתם מנהלים ללקוח קמפיין מיילים רישמו email כאמצעי פרסום ואת שם המפרסם (שלכם) במקור.
medium = מדיות הפרסום או אמצעי הפרסום. אלה הם: email, cpc, social. זה אבא של ערוצי הפרסום שלכם.
name = שם הקמפיין (חשוב מאוד שבכל מקום בו מפרסמים שם קמפיין יהיה זהה)
term = זהו תיאור או מזהה קהל היעד. למשל אם החלטתי לטרגט חלק מהתפוצה הרי שכאן ארשום איזה חלק אני מטרגט. כנ”ל בפייסבוק אם הפרסום מיועד לאוהדי הדף הרי שזה מה שצריך להופיע בשדה זה. לרשום ברור למה הכוונה לא רק אתם הולכים להסתכל על זה.
content = זה הקריאטיב למודעה או מה אנחנו אומרים לגולש.
אחד האתגרים הגדולים של המשווקים באינטרנט הוא להסביר לבעל העסק כמה תרומה באמת הם נותנים. הדוגמא הנדושה מכולם היא מקרה של פרסום במקביל בפייסבוק ואדוורדס והשאלה הנצחית מי אחראי על המכירה וכמה. הגדרה ברורה של המדדים לא תספיק פה. גוגל אנליטיקס יאפשר לכם, המשווקים, לקבוע איך יחושב הערך שלכם בהמרות.
איך אנליטיקס יודע וזוכר מאיפה הגיע הגולש?
למה יש סטיות בין מערכות שונות ומי הצודק
הגדרת ערוצי פעילות בגוגל אנליטיקס
וואלידציה של הנתונים
בסופו של דבר אנחנו רוצים לוודא שכל הנתונים שלנו מדווחים באופן תקין, שכל הפיקסלים יורים ושאנחנו יכולים להסיק מסקנות על בסיס הנתונים האלה.
לפני כל הפעלה של קמפיין אני עובר עליו, בודק שהקמפיין מוגדר נכון וכבר בשלב הזה אני מקליק על הקישורים ועובר בדפי הנחיתה ובתהליכי ההרשמה והתשלום לוודא שכל החלקים עובדים תקין וביחד עם זה אני מסתכל בגוגל אנליטיקס לראות את הדיווחים הנדרשים בזמן אמת.
כך אני יכול להיות בטוח שהכל באמת נקלט, נרשם וגם עובד תקין.
לא פחות חשוב הוא לוודא שהנתונים שממשיכים לזרום אכן תקינים. לעיתים שינויים בקוד האתר גם ללא קשר לגוגל אנליטיקס יכולים לגרום לשיבושים בדיווח. לכן אני ממליץ לעשות בדיקות אימות נתונים פעם בחודש לפחות.
איך לעשות אימות נתונים בגוגל אנליטיקס?
הגדרות מעקב נוספות
שלושת הסעיפים הקודמים הם ללא ספק אבני הדרך בעבודה ואי אפשר לזוז בלעדיהם. אני נוהג לכלול רשימת הגדרות נוספות כדי למקסם את יכולות הניהול והשיפור שלי. הנה כמה דוגמאות להדגרות כאלה: דיווח והגדרה של מדדים מיוחדים, הגדרת רשימות רימרקטינג בסיסיות, הגדרות קיבוץ קבצים (content grouping), הגדרת ערוצי פעילות (channel grouping), הפעלת דוחות דמוגראפיים ועוד.
אני בהחלט מאמין שהגדרה טובה של מעקב היא 50% מההצלחה של כל קמפיין ברשת
חבל על כאב הלב וכאב הראש, חבל על הדיונים וחוסר היכולת להבין האם הנתונים לא טובים בגלל הקמפיין או בגלל משהו אחר.
פשוט סדרו את המעקב שלכם לפני שאתם מעלים את השאלטר!