לכל אחד מאתנו יש את המקורות שלו, כל אחד אוהב להתעדכן לגבי הנושאים בתחום שלו דרך כל מיני מקורות. לרוב, אנשים לא אוהבים לחלוק את המקורות שלהם. אני מאמין בקונספט של ויקיפדיה – ככל שיותר אנשים יתרמו מהידע שלהם כך הידע של הפרט יגדל ובסופו של דבר כולם יצאו חכמים יותר.
אני משתמש בתוכנת גוגל אנליטיקס כבר קרוב ל-6 שנים, אבל רק בחצי שנה האחרונה באמת למדתי להכיר אותה ולהבין כיצד היא יכולה לעזור לי בניהול האתר ובהבנת הצרכים של הגולשים שלי. החל מהרגע שהתחלתי באמת לנתח את האתרים אותם אני מנהל אני רואה עלייה קבועה בכמות הכניסות לאתר ובזמן השהייה בו. דבר זה לא היה יכול לקרות אם לא הייתי נעזר בכמות האדירה של חומר שיש ברשת. אחרי ההקדמה הזאת, כל מה שנותר לי הוא לחשוף בפניכם את עשרת האתרים המובילים בהם אני מתעדכן לגבי תוכנת גוגל אנליטיקס:
הבלוג הרשמי של גוגל אנליטיקס – כאשר רוצים ללמוד על תוכנה הכי טוב לקבל את המידע ישירות מהיוצר? גוגל מתחזקים בלוג המעדכן על כל שינוי ושיפור שהם מבצעים בתוכנה כמעט בזמן אמת. בנוסף לכך קיים מידע בלתי נגמר על התקנת התוכנה באתר ושימוש בה.
מדריך שימושי לגוגל אנליטיקס (בעברית!!!) – במדריך הזה נתקלתי עוד בשלב ההרצה שלו, נתן שלח אותו למספר אנשים להתרשמות ראשונית והיה לי המזל והכבוד להיות אחד מהם. זאת הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בחומר על גוגל אנליטיקס בעברית שמסביר לי מ-א’ ועד ת’ איך להשתמש בתוכנה. המדריך הזה, במקרה שלי, עזר לי להפסיק להפסיד המון כסף – איך? העסקתי חברה שטיפלה לי בקידום ממומן בגוגל (מודעות), הם רק שכחו לעשות דבר אחד קטן – לחבר את חשבון האדוורדס לאנליטיקס של האתר. בעזרת המדריך ביצעתי את הפעולה בעצמי ולהפתעתי גיליתי ש-90% מהגולשים שמגיעים דרך המודעות נמצאים באתר שלי פחות מ-10 שניות! מיד החלפנו את המודעות ודאגנו להתאים אותם למה שהגולש מצפה לו. למיטב הבנתי בקרוב יהיה קורס וידאו שיראה איך מבצעים את הפעולות החשובות בגוגל אנליטיקס.
50 דרכים להוציא את המירב מגוגל אנליטיקס – אם הגעתם להתעסק עם גוגל אנליטיקס סביר להניח שאתם טיפוסים קצת אנליטיים שאוהבים שהכל מסודר להם, ואם אפשר אז במקום אחד. האתר הזה עושה בדיוק את זה. יש כאן חלוקה של החומר לפי נושאים ובעצם הוא נותן 50 קישורים למאמרים אחרים שנותנים לכם את כל המידע שאתם צריכים.
הבלוג של לונה-מטריקס – מדובר בחברה לקידום אתרים שבין היתר מספקת גם שירות של הדרכות בתחום האנליטיקס. החברה הזאת עובדת בצמוד עם גוגל והם דואגים לעדכן בכל דבר חדש שהם נתקלים דרך לקוחות שלהם. הבלוג הזה מאוד שימושי לא רק למי שמחפש מידע לגבי גוגל אנליטיקס (יש קטגוריה שלמה בנושא ואפשר להתמקד בה) אלא גם לאנשים שרוצים ללמוד על כל מקור שיביא להם קהל נוסף אל האתר שלהם.
קודים לגוגל אנליטיקס – אחת הבעיות שאדם לא מקצועי נתקל בהן כשהוא ניגש לגוגל אנליטיקס היא שיש מספר נרחב של קודים שאפשר להשתמש בהם במהלך השימוש בתוכנה. את הקודים האלה צריך לשתול בכל מיני מקומות באתר שלכם כדי שיהיו שמישים. אני חייב להודות – אם יש לי את האפשרות להיעזר במישהו שיותר מבין ממני בנושא, אני מבקש ממנו שייתן לי הנחיות מדויקות. אבל אם אין לי, זה המקום שאני מגיע אליו כדי לחפש הסברים. כל קוד שחשבתם ולא חשבתם עליו נמצא שם עם הסבר מדויק למה כל שורה עושה ואיפה היא צריכה להיות. גוגל מבינים שלא כולנו מתכנתים, ועוזרים לנו להבין טוב יותר את הקודים שלהם.
ווב אנליטיקס ישראל – עוד אתר שנותן לך את המידע בעברית וזה כבר יתרון משמעותי. האתר הזה משלב כמה דברים: 1. פוסטים על חידושים, אפשרויות שימוש ומומחים בגוגל אנליטיקס. 2. קישורים לאתרים רלוונטיים בתחום: מדריכים, קורסים, ספרות מקצועית.
ערוץ היוטיוב של גוגל אנליטיקס – זוכרים את הרשומה הראשונה? לא לכולנו יש כוח לקרוא. אם אתם מבינים אנגלית (לעיתים בריטית) ומעדיפים לשמוע הרצאות ולראות מדריכים מצולמים – זה המקום בשבילכם.
פורום גוגל אנליטיקס – אם יש לכם שאלה, למה לא לשאול את יוצר התוכנה? לגוגל אנליטיקס יש פורום פתוח בו ניתן לשאול שאלות. נכון, לפעמים לוקח להם זמן לענות, וזה לא המקום הראשון שהייתי רץ אליו אם אני צריך תשובה כאן ועכשיו, אבל אם אתם רוצים תשובה רשמית, מנוסחת היטב שבטוח תענה על הבעיה שלכם – זה המקום.
קבוצות במדיה החברתית – כפי שציינתי בפתיחה, אני מאמין בחוכמת ההמון. ובמקרה ונתקלתם בשאלות שלא סובלות דיחוי, אני ממליץ לגשת לקבוצות שונות במדיה החברתית ולהיעזר במומחים שם. שלוש קבוצות שאני נעזר בהן על בסיס קבוע הן: הכל על גוגל אנליטיקס, קידום אתרים מקצועי,מקצועני גוגל אנליטיקס.
גילוי הנסתר מאחורי גוגל אנליטיקס – שלושה מומחים של גוגל אנליטיקס שהקימו ביחד חברה. הבלוג של החברה נותן הסבר בערך לכל כלי חדש שגוגל אנליטיקס מוציאה. אם יש לכם סבלנות לאנגלית – זה מקום מעולה להתעדכן בו. לכל אחד מהם יש ערוץ טוויטר, ואפשר לעקוב אחריהם גם בלינקדאין וגוגל פלוס.
זאת הרשימה שהכין לנו יהונתן ליבה, מנהל תחום האינטרנט בחברת סולגאר, כותב הבלוג “מסתובב ברשת החברתית“. ואם החסיר משהו ואתם מרגישים שאתם חייבים להוסיף מישהו לרשימה הזאת, אל תהססו ותוסיפו אותו בתגובות לפוסט. תמיד שמח למצוא מקורות מידע חדשים ולגלות זוויות חדשות למידע שאני כבר מכיר ויודע.